KORVAUSTEN HAKEMINEN

- Korvausta haetaan kirjallisesti täyttämällä korvaushakemus SV127

- Vakuutuskassaan toimitetaan korvaushakemuksen lisäksi: lasku ja maksutosite, sekä esimerkiksi selvityslomake lääkärin antamasta hoidosta tai tutkimuksen- ja hoidon lähete. Hieronta-, naprapatia- ja kiropraktiikkahoidoista tulee olla hoidonantajan selvitys (esim. kuitilla), josta käy ilmi hoitopäivät, hoidon antaja ja hoidon saaja.

- Vakuutuskassaan voi tuoda, ennen eräpäivää, suoraan maksettavaksi julkisen terveydenhuollon sairaala-, terveyskeskus-, poliklinikka-, ja hammaslääkärilaskut (jos hammasrahaa, 600 euroa/vuosi, on vielä käyttämättä).

- Korvausten hakuaika on kuusi kuukautta kustannusten maksupäivästä.

- Hakuaika sairauspäivärahoissa on kaksi kuukautta. Jos sairausjakso jatkuu yli kaksi kuukautta, pitää toimittaa B-lääkärinlausunto. Työkyvyttömyyden jatkuessa yli 90 päivää tarvitaan työterveyslääkärin lausunto.

- Hakuaika vanhempainetuuksissa on kaksi kuukautta.

- Hakemukset voi toimittaa Vakuutuskassan postilaatikkoon silloin, kun kassa on suljettuna. Muista liittää kaikki tarvittavat liitteet, sekä täyttää korvaushakemus. Muista ilmoittaa aina myös tilinumerosi. Laskuista täytyy näkyä selvästi onko lasku maksettu vai jätetäänkö se Vakuutuskassan maksettavaksi.

Huom. Tarkistathan silmälasikorvausoikeutesi Vakuutuskassasta ennen silmälasien hankkimista.

Epäselvissä tilanteissa ota aina yhteyttä Vakuutuskassaan.