KORVAUSTEN HAKEMINEN

Korvausta voi hakea:
1. paperilla täyttämällä korvaushakemus SV127 ja toimittamalla hakemus vakuutuskassaan joko postitse tai Vakuutuskassan seinässä olevaan postilaatikkoon
 • kaikki korvaushakemukset voi aina toimittaa paperiversioina vakuutuskassaan
  - esim. vakuutuskassaan voi tuoda ennen eräpäivää suoraan maksettavaksi julkisen terveydenhuollon (hyvinvointialueiden) sairaala-, terveyskeskus-, poliklinikka-, ja hammaslääkärilaskut (jos hammasrahaa, 600 euroa/vuosi, on vielä käyttämättä). Laskuihin tulee merkitä selvästi, onko ne jo maksettu laskuttajalle vai ei.
  - Muista aina ilmoittaa tilinumerosi, kun haluat korvauksen tilillesi!

TAI

2. sähköisesti Iriksessä https://inkeroinen.omasairauskassa.fi
 • vain kassan lisäetuudet jo maksetuista kustannuksista:
  - julkisen terveydenhuollon kustannukset (esim. poliklinikka- ja terveysasemamaksut, päiväkirurginen maksu, hammashoitomaksut, sarjahoidot)
  - yksityisen terveydenhuollon maksut, joista ei saa kelakorvausta (esim. tutkimukset, fysioterapia, hieronta, naprapatia, osteopatia ja kiropraktiikka tai silmälasit)
  - yksityisen terveydenhuollon maksut, kun kuitilla näkyy, että kelakorvaus on saatu suorakorvauksena (esim. lääkärinpalkkiot, hammaslääkärinpalkkiot tai suuhygienistin antama hoito)

TAI

3. Kelan asiointipalvelussa OmaKelassa (Huom. Ulkojäsenet eivät voi hakea kassan korvauksia suoraan OmaKelasta)
 • vain yksityisen terveydenhuollon maksut, joista ei ole saatu kelakorvausta suorakorvauksena (esim. lääkärinpalkkiot, hammaslääkärin palkkiot, suuhygienistin antama hoito).


Korvaushakemuksen liitteet

1. lasku tai kuitti

2. selvityslomake (esim. selvitys lääkärin/hammaslääkärin antamasta hoidosta tai tutkimus- ja hoitomääräys). Fysioterapia-, hieronta-, naprapatia-, kiropraktiikka ja osteopatiahoidoista tulee olla hoidonantajan selvitys (esim. kuitilla), josta käy ilmi hoitopäivät, hoidon antaja ja hoidon saaja, mikäli nämä eivät selviä kuitilta.


Korvausten hakuaika

Korvausten hakuaika on kuusi kuukautta kustannusten maksupäivästä.


Huom. Tarkistathan silmälasikorvausoikeutesi Vakuutuskassasta ennen silmälasien hankkimista.

Epäselvissä tilanteissa ota aina yhteyttä Vakuutuskassaan.