Ajankohtaista


18.4.2024 KOKOUSKUTSU

Inkeroisten tehtaiden vakuutuskassan varsinainen kassankokous pidetään torstaina 25.4.2024 klo 16.15 Stora Enson Tehtaankerhon salissa, Majurintie 4, 46900 Inkeroinen.

Kokouksessa käsitellään kassan sääntöjen 33 §:ssä mainitut huhtikuun varsinaiselle kassankokoukselle kuuluvat asiat. Tilinpäätökseen liittyvät asiakirjat ovat nähtävillä vakuutuskassan toimistossa (Majurintie 3 A, 46900 Inkeroinen) 18.4.2024 alkaen erikseen sovittavana aikana. Sovi aika asiakirjoihin tutustumiseen p. 020 462 6536 arkisin klo 9 - 15.

Kouvolassa 18.4.2024
INKEROISTEN TEHTAIDEN VAKUUTUSKASSAN HALLITUS


30.10.2023 KASSAN LISÄETUUKSIA NYT MAHDOLLISTA HAKEA MYÖS SÄHKÖISESTI

Vakuutuskassa on ottanut käyttöön uuden sähköisen asiointipalvelun. Iris-palvelussa on mahdollista hakea kassan lisäetuuksia sekä tarkastella omia korvaustietoja. Sieltä näet myös kätevästi esimerkiksi silmälasikorvausoikeutesi sekä hammashoidon vuotuisen korvauskertymäsi. Tee tunnushakemus Irikseen osoitteessa https://inkeroinen.omasairauskassa.fi tunnistautumalla Suomi.fi-palvelussa henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Tarkista, että syötät sähköpostiosoitteesi oikein tunnushakemukseen. Sen jälkeen, kun vakuutuskassa on hyväksynyt tunnushakemuksesi, voit tarkastella tietojasi sekä hakea lisäetuuskorvauksia sähköisesti samassa osoitteessa https://inkeroinen.omasairauskassa.fi.
Linkki löytyy myös kassan kotisivuilta. Palvelu toimii parhaiten mobiililaitteella.

Iriksessä voit hakea vain kassan lisäetuuskorvauksia seuraavista jo maksamistasi kustannuksista:
- julkisen terveydenhuollon maksuista (esim. poliklinikka- ja terveysasemamaksut, päiväkirurginen maksu, hammashoitomaksut, sarjahoidot)
- yksityisen terveydenhuollon maksuista, jotka eivät ole kelakorvattavia (esim. tutkimukset, fysioterapia, hieronta, naprapatia, osteopatia ja kiropraktiikka tai silmälasit)
- yksityisen terveydenhuollon maksuista, joista kelakorvaus on jo vähennetty suorakorvauksena (esim. lääkärinpalkkiot, hammaslääkärinpalkkiot tai suuhygienistin antama hoito). Kuitilla tulee tällöin näkyä vähennetyn kelakorvauksen määrä.

Maksamattomat julkisen terveydenhuollon laskut tulee edelleen aina toimittaa paperisina vakuutuskassaan.

Korvaushakemus yksityisen terveydenhuollon kustannuksista, joista kelakorvausta ei ole vähennetty, tulee toimittaa paperisena vakuutuskassaan ja täyttää liitteeksi korvaushakemus (kelalomake SV 127). Toinen vaihtoehto on lähettää hakemus OmaKelan viestipalvelun kautta (Huom.
Ulkojäsenet eivät voi hakea kassan etuuksia suoraan OmaKelan kautta).

Huomioithan, että emme jatkossa ota vastaan sähköpostilla toimitettuja korvaushakemuksia! Korvaushakemukset tulee siis toimittaa Iriksen tai OmaKelan kautta tai vaihtoehtoisesti edelleen kaikki hakemukset voi toimittaa paperisina vakuutuskassaan.

Autamme mielellämme, mikäli tarvitset apua Iriksen käyttöönotossa tai sinulla on kysyttävää asiaan liittyen. Voit ottaa yhteyttä vakuutuskassaan p. 020 462 6536.


26.10.2023 KOKOUSKUTSU

Inkeroisten tehtaiden vakuutuskassan varsinainen kassankokous pidetään maanantaina 6.11.2023 klo 16.15 Stora Enson Tehtaankerhon luokassa, Majurintie 4, 46900 Inkeroinen.

Kokouksessa käsitellään kassan sääntöjen 33 §:ssä mainitut marraskuun varsinaiselle kassankokoukselle kuuluvat asiat.

Kouvolassa 26.10.2023
INKEROISTEN TEHTAIDEN VAKUUTUSKASSAN HALLITUS


21.12.2022 UUDET SÄÄNNÖT 1.1.2023 ALKAEN

Finanssivalvonta on vahvistanut kassankokouksen 3.11.2022 hyväksymät uudet säännöt noudatettavaksi 1.1.2023 alkaen. Uudet säännöt löytyvät täältä. Sääntömuutoksessa on kyse pääasiassa vakuutuskassalain (948/2021) ja lain eläkesäätiöistä ja eläkekassoista (946/2021) vaatimista muutoksista sekä 1.1.2023 voimaan tulevista sairausvakuutuslain muutoksista.

Kassa korvaa jatkossakin sairauden hoidosta johtuvia tutkimuksia, lääkärinpalkkioita sekä fysioterapiaa, vaikka niistä ei enää saisi sairausvakuutuslain mukaista korvausta. Korvausprosentit pysyvät samoina kuin tällä hetkellä. Lääkärinpalkkiosta korvataan kuitenkin maksimissaan 300 euroa saman päivän aikana annetusta hoidosta. Tutkimuksiin, fysioterapiaan ja sairaanhoitajan antamaan hoitoon tulee edelleen aina olla lääkärin määräys.


1.9.2022 SOPIMUKSIA CORONARIA HAMMASKLINIKAN JA SILMÄASEMAN KANSSA

Vakuutuskassa on tehnyt uuden sopimuksen Coronaria Hammasklinikan kanssa kassan vakuutetuille tarjotuista eduista. Lisäksi Silmäaseman tarjoamia etuja kassan vakuutetuille on päivitetty aikaisempaa paremmiksi. Muistathan mainita kuuluvasi Inkeroisten tehtaiden vakuutuskassaan, mikäli asioit näissä paikoissa. Lisätietoa eduista voit kysyä kassasta.


30.3.2022 SUORAKORVAUSSOPIMUS PIHLAJALINNAN KANSSA

Vakuutuskassa on tehnyt suorakorvaussopimuksen Pihlajalinnan kanssa. Asioidessasi Pihlajalinnassa muissa kuin työterveysasioissa, muistathan kertoa kuuluvasi Inkeroisten tehtaiden vakuutuskassaan. Esittämällä Kela-korttisi tai ulkojäsenen kortin, saat kassan vakuutetuille kuuluvat alennukset sekä suorakorvauksen, jolloin sinun ei tarvitse erikseen hakea korvausta kassasta.


13.1.2022 HYVINVOINTIEDULLA MAKSETUISTA KUSTANNUKSISTA EI SAA KASSAN KORVAUSTA

Kassan lisäetuutta ei voida suorittaa työnantajan kustantamalla hyvinvointiedulla (Eazybreak, ePassi yms) maksetuista kustannuksista. Jos maksat esim. hierontaa tai hammashoitoa hyvinvointiedulla, korvaa kassa hyvinvointiedulla maksetun osan ylittävästä osuudesta sääntöjensä mukaisesti. Esimerkiksi jos maksat 40 euron hieronnasta 15 euroa hyvinvointiedulla, korvataan sinulle sääntöjen mukaan 50 prosenttia itse maksamastasi 25 euron kustannuksesta. Huolehdi siitä, että
hyvinvointiedulla maksettu osuus käy ilmi korvaushakemuksestasi! Kassa ei voi maksaa sinulle korvausta työnantajan maksamasta hoidosta.1.9.2020 VAKUUTUSKASSAN TOIMISTO AVOINNA VAIN AJANVARAUKSELLA

Inkeroisten Tehtaiden Vakuutuskassan toimisto on toistaiseksi avoinna asiakaskäynneille vain ajanvarauksella p. 020 462 6536. Asiakaskäyntien rajoittamisella pyrimme omalta osaltamme hillitsemään koronaviruksen leviämistä.

Korvaushakemuksen voi toimittaa kassan toimiston ulkoseinässä olevaan lukittuun postilaatikkoon, lähettämällä sen sisäisessä postissa tai postitse (osoitteella Inkeroisten Tehtaiden Vakuutuskassa, Majurintie 3 A, 46900 INKEROINEN). Nopeuttaaksesi korvauskäsittelyä tarkistathan, että toimitat myös huolellisesti täytetyn ja allekirjoitetun korvaushakemuksen (Kelan SV 127-lomake). Korvaushakemukseen tulee aina täyttää myös tilinumero. Kokonaan korvattavat julkisen terveydenhuollon laskut voi toimittaa kassaan suoraan kassasta maksettavaksi ennen eräpäivää. Kirjoitathan kaikkiin laskuihin aina, onko se jo maksettu vai ei.

Käsittelemme hakemukset saapumisjärjestyksessä ja pyydämme lisätietoja, mikäli hakemuksesta puuttuu jotain.14.11.2019 KASSAN LISÄETUUDET LOMAUTUKSEN AIKANA

Inkeroisten Tehtaiden Vakuutuskassan hallitus on kokouksessaan 7.11.2019 päättänyt jäsenten oikeudesta kassan lisäetuuksiin lomautuksen aikana seuraavasti:

Lomautus enintään 30 vuorokautta

Lomautuksen aikana kassan jäsenen oikeus kassan lisäetuuksiin säilyy ennallaan, mikäli lomautus kestää yhdenjaksoisesti enintään 30 vuorokautta.

Lomautus yli 30 vuorokautta

Yli 30 vuorokautta yhdenjaksoisesti kestävän lomautuksen aikana jäsenellä on oikeus kassan lisäetuuksiin, mikäli hän ilmoittaa kassaan ennen lomautuksen alkua haluavansa säilyttää oikeuden kassan lisäetuuksiin myös lomautuksen aikana ja maksaa palkattoman vapaan ajan jäsenmaksun lomautuksen ajalta. Mikäli jäsen ei ole ilmoittanut haluavansa säilyttää oikeutta kassan lisäetuuksiin lomautuksen kestäessä yli 30 vuorokautta, ei jäsenellä ole lomautuksen ajalta oikeutta kassan lisäetuuksiin. Tällöin jäsenen tulee itse huolehtia esim. apteekissa asioidessaan, että ei saa sieltä kassan lisäetuuksia suorakorvauksena.